Dacă vrei, poți!

Zumba Masterclass cu Beto Perez în România

0
Posted in Evenimente By admin

Acum vreo două-trei luni am aflat de evenimentul anului în materie de Zumba, care avea să aibă loc la noi în țară și care-l avea ca element principal pe cel care a inventat Zumba, marele Beto Perez. Evenimentul a fost programat pentru 26 octombrie 2014, locația aleasă de organizatori fiind sala Expo Transilvania din Cluj.

Am cumpărat rapid biletele și am așteptat cu nerăbdare ceea ce avea să fie cel mai mare eveniment de Zumba din România, din ultima perioadă. Îmi făcusem deja idei, aveam așteptări cu privire la locație, organizare, speram la o scenă pătrată în mijlocul mulțimii, așa cum am văzut că se practică la masterclass-urile din străinătate unde e invitat Beto.

Zumba Masterclass cu Beto Perez în România

Duminică 26 octombrie, odată ajunse la Cluj, am găsit și locația evenimentului și anume sala Expo Transilvania. Mare ne-a fost mirarea când am văzut cum se prezintă pe exterior. Totuși, am sperat că interiorul e mai prietenos, și că nu vom fi dezamăgite.

Ajungând pe la ora 13,00 în Cluj, am așteptat până la ora 14,00 când ni s-a dat voie să intrăm în sală. Între timp, am avut onoarea să-l vedem pe Beto, să ne pozăm cu el și să povestim puțin. A fost extrem de sociabil, fără fițe sau figuri, așa cum ar trebui să fie orice om, fie că e ZES sau ZIN în materie de Zumba sau orice altceva.

Zumba Masterclass cu Beto Perez în România

Mare ne-a fost dezamăgirea (și da vorbesc în numele multora), când am văzut cum arată sala în interior. Am să punctez câteva aspecte care consider că trebuiau luate în considerare la organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură și care-l avea ca invitat pe Beto Perez, cea mai importantă figură de pe scena de Zumba la nivel mondial.

Zumba Masterclass cu Beto Perez în România

  • În primul rând sala în care s-a desfășurat evenimentul nu se ridica la nivelul acestuia. Precizez că podeaua era formată din pătrate mari din care erau desprinse colțuri și între plăcile respective era diferență de nivel, nefiind optimă pentru activitatea sportivă care urma să se desfășoare pe ea. Mai mult decât atât, natura și starea podelei putea să ducă la accidentări.
  • Un alt aspect important pentru acest gen de evenimente îl constituie existența unor cabine de schimb. Nu am să insist pe ideea de a avea la dispoziție dușuri pentru 2000 de persoane întrucât sunt conștientă că nu s-ar fi găsit o sală care să poată face față unui număr atât de mare de persoane în materie de dușuri. Însă, consider că era esențial să avem cabine de schimb, având în vedere că unii (mulți aș zice eu) am călătorit fie și 150 de km ca să-l vedem și nu ne puteam întoarce acasă în hainele cu care am făcut Zumba, întrucât riscam să ne îmbolnăvim.
  • Cu privire la scena folosită, consider că se impunea ca aceasta să fie mai înaltă pentru ca toți să putem vedea mișcările instructorilor. Totodată se impunea ca aceasta să fie amplasată în mijlocul mulțimii, pentru o mai mare accesibilitate din punct de vedere vizual.

Zumba Masterclass cu Beto Perez în România3

Se vehiculează că sala Expo Transilvania ar fi fost la momentul respectiv singura sală din Cluj care să poată primi 2000 de persoane pentru un eveniment de această natură. Îmi permit să mă îndoiesc de verosimilitudinea aceste informații. Totuși consider că, dacă într-adevăr nu a existat în Cluj o altă sală, masterclass-ul putea fi organizat într-un alt oraș.

Zumba Masterclass cu Beto Perez în România

Totodată, nu pot să nu menționez că unele colege de Zumba s-au purtat precum niște persoane fără cea mai mică urmă de educație și fără cei 7 ani de acasă. Este de neacceptat ca după ce mi-am ocupat un loc în sală să fiu nevoită timp de o oră până la începerea masterclass-ului să stau ca un polițai pe locul meu, în caz contrar riscând să rămân fără el. Mai mult decât atât, chiar dacă am stat pe locul meu, au fost ”colege” care și-au permis să se împingă și să își ”găsească” un loc lipite de mine. Acestea fiind avute în vedere, ați dat dovadă de lipsă de bun simț elementar și de educație.

Zumba Masterclass cu Beto Perez în România

Referitor la prețul biletului plătit, și anume cei 15 euro, țin să menționez că nu mă deranja să plătesc 35 de euro, dar să am condiții și să pot face coreografiile în siguranță, într-o sală adecvată din toate punctele de vedere.

Trebuie să privim și părțile bune, și anume:

  • A venit Beto în România și am avut plăcerea de a-l vedea live pe scenă. Da, Beto Perez a fost extraordinar, atât el cât și dansatoarele din trupa lui.
  • Am avut plăcerea să-i vedem pe Dennis Thomsen și Fernando Gorini.
  • Am luat parte la cel mai mare eveniment de Zumba din România.
  • Instructorii invitați au făcut un show de excepție, fapt care trebuie subliniat.

Sunt multe aspecte care contribuie la reușita unui eveniment, indiferent de natura acestuia. De aceea consider că era important ca organizatorii să fie atenți până și la cele mai mici detalii.

Chiar dacă dezamăgirea a fost mare, mă bucur că l-am văzut pe Beto Perez, că am avut plăcerea de a participa la un masterclass ținut de el și cu siguranță la următorul masterclass organizat la Praga, sau în orice altă locație din apropierea României voi participa cu mult entuziasm.

 

Leave a Reply