Dacă vrei, poți!

Valea Rea – Înzăpezită, e mai prietenoasă

2
Posted in Articole Aventură By admin

O duminică dimineaţa de martie, ploioasă şi somnoroasă, care pentru majoritatea orădenilor nu promitea nimic mai mult decât o zi de somn sau o poveste cu prietenii la un ceai cald, pentru a noi a fost o aventură cu multă zăpadă, râsete şi mişcare în natură la aproximativ 80 de km de oraş.

Uite-aşa cu ploaia mereu pe urma noastră, am ajuns la poalele munţilor. Dezamăgiţi şi puţin panicaţi că plouă am continuat totuşi drumul şi spre surprinderea noastră, o dată ajunşi în munţi mai exact pe Valea Rea – zona Boga – am dat de zăpadă, într-o cantitate mare, având în vedere că pe alocuri eram în zăpadă până la genunchi – eu, nu toată lumea, evident!

Valea Rea - Înzăpezită, e mai prietenoasă2Am “părăsit” maşina aproape de bariera care ne “sugera” asta, la vreo aprox. 700m altitudine,  şi-am pornit în pas vioi spre creste.

Ce poate fi mai fain decât ca singura ta grijă să fie sa nu aterizezi prin apă şi să nu aluneci prea tare? Să nu mai vorbim de tovarăşii de drumeţie care s-au gândit că se impune şi o bulgăreală.. Ah da! Şi căţelul (Hugo), mâncătorul de bulgări.

Am urcat, şi-am tot urcat, până la 1100m altitudine, şi la un moment dat mi-am pierdut sufletul undeva pe drum, nu de-alta dar chiar şi cu o condiţie fizică medie nu-i tocmai uşor să urci continuu. La întoarcere am regăsit sufletul şi-am făcut un puzzle din multitudinea de bucăţele în care s-a sfărâmat.

Cum în fiecare excursie învăţăm câte ceva, uite şi sfatul din ultima aventură:

“Când mergi pe munte şi temeperatura e scăzută, e bine să ţii în interiorul gecii sticla cu apă, ca lichidul să nu îngheţe.”

La întoarcere ne-am dat pe derdeluş şi am făcut planuri cum vom cultiva orez în bocanci, Shhht! nu mai spuneţi la nimeni, c-o să devenim milionare în orez!

O aventură made by CarpaticFun.

2 Responses to “Valea Rea – Înzăpezită, e mai prietenoasă”
  1. CF

    Repetăm experiența și la vară, așa-i? Poate nu neapărat până la cota 1100 m., dar merită văzută Valea Rea și când e înverzită.

    • admin

      Bineînţeles! 🙂 abia aştept!

Leave a Reply