Dacă vrei, poți!

Umorul de ieri şi azi

1
Posted in Cultură By admin

În fiecare seară poţi alege din programul vast difuzat la TV, diferite emisiuni de aşa-zis divertisment, spun aşa-zis pentru că eu pur şi simplu nu pot gusta genul de emisiuni de divertisment difuzate pentru publicul larg, pe care multă lume le apreciază.

Decât să-mi pierd vremea vizionând o emisiune de divertisment cu glume duse la extrem, în care se pune accentul pe piţipoance şi mai nou piţiponci (nu ştiu dacă are masculin, dar dacă ar avea consider că acesta ar fi cel mai potrivit), forme fără fond, de care chiar nu pot să râd, prefer să vizionez un serial gen The Big Bang Theory, Two and a Half Men (primele sezoane sunt mai comice), How I Met your Mother şamd sau să merg să văd o piesă de teatru.

Da, e drept că de aceea avem telecomandă ca să putem muta şi să putem alege ce să vizionăm, însă cred că e tragic ceea ce a ajuns să fie comic pentru unii, şi anume prostia dusă la extrem, incultura, nepăsarea şi formele fără fond, atât de mediatizate în ziua de azi pe toate posturil şi la toate talkshow-urile.

Comediile din anii ’70 mi se par mai potrivite şi revăd de fiecare dată cu plăcere B.D.-urile (pentru necunoscători Brigada Diverse) şi alte filme româneşti din perioada respectivă. Actori precum Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Sebastian Papaiani, Toma Caragiu, trebuie apreciaţi pentru ceea ce au fost şi ne-au lăsat.

Dacă vreţi să vedeţi un scurt moment haios, vă invit:
Dem Rădulescu – Ce faci dacă găseşti un portofel cu bani

Decât să stăm acasă la TV, mai bine mergem la teatru!

Teatrul Regina Maria din Oradea ne aşteaptă cu un program încărcat de spectacole noi şi vechi, nu se poate să nu găsiţi o piesă care să vă placă!

Când aţi fost ultima dată la teatru? Ce piesă aţi văzut?

 

One Response to “Umorul de ieri şi azi”
  1. ora exacta Romania

    Foarte frumos spus. Pot distribui pe pagina mea de facebook?

Leave a Reply