Dacă vrei, poți!

Solidaritatea Românilor de Rând Salvează Vieți

0
Posted in Articole Știri By admin

E ca un film de groază! Un coșmar care a durat 6 ore și s-a finalizat cu moartea a două persoane nevinovate, care au decedat datorită lipsei de organizare și incompetenței unor instituții și oameni cărora le-a luat 6 ore în anul 2014 să găsească un avion prăbușit în Munții Apuseni.

E revoltător că în 2014 durează 6 ore să găsească un avion prăbușit într-un accident căruia i-au supraviețuit 7 persoane care, au contactat rudele/cunoștințele dar și serviciul 112.

Solidaritatea triumfă și salvează viețile a 5 din cei 7 supraviețuitori. Fără sisteme de localizare, fără salarii mari și fără training-uri de specialitate, câțiva localnici decid să pornească în căutarea avionului prăbușit și surprinzător, în aprox. 2 ore îi găsesc pe cei care disperați, răniți și pe jumătate înghețați așteaptă să fie salvați.

Drept dovadă, statul român prin cei pe care-i votăm l-au omorât de două ori pe Adrian Iovan. E inacceptabil ca după o viață de muncă, ajuns la pensie, pilotul Adrian Iovan să fie nevoit să muncească datorită reducerii pensiei la care a cotizat toată viața! Cum e posibil ca toți anii lucrați să cotizezi la fondul de pensii cu o sumă calculată la un salar de aprox. 15000 ron și atunci când vine momentul să te retragi liniștit și să ai grijă de copii/familie (după caz), statul român să decidă că nu e justificat să primești o pensie raportată la suma cu care ai cotizat și să-ți diminueze pensia la 1900 ron. Aceasta a fost prima greșeală de care se face vinovat statul român în uciderea pilotului Adrian Iovan.

Ce-a de-a doua greșeală constă în incompetența, lipsa de comunicare și lipsa de solidaritate a celor plătiți extrem de bine și cu training-uri de specialitate la activ pentru astfel de situații, care n-au reușit să facă față situației și n-au fost capabili să localizeze în anul 2014! nu în 1800 toamna, un avion prăbușit, și mai mult decât atât, n-au putut să comunice datorită lipsei de protocol.

Prin urmare, statul l-a omorât de două ori pe Adrian Iovan!

E strigător la cer! Unde e solidaritatea acestor oameni (a funcționarilor)?! În astfel de situații n-ar trebui să aștepți confirmarea șefului, ar trebui să acționezi, să faci tot ce-ți stă în putință pentru a salva viața acelor oameni, că de hârțogăraie te poți ocupa și mai târziu.

Indignarea și revoltarea care mă încearcă văzând nepăsarea celor care puteau face ceva, mă determină să afirm cu tărie că responsabili sunt toți cei care n-au fost capabili să localizeze avionul. Ei trebuie să răspundă pentru neglijența, ușurința și nepăsarea cu care au tratat o astfel de situație. Nu există justificare! Pur și simplu nu există

Din toată această tragedie, putem să învățăm încă o dată că cei puși în funcții înalte suferă de dezumanizare și de o indiferență care nu pot decât să ducă la indignare.

Are oare sens să sperăm că cei care se fac răspunzători de erorile determinante vor fi pedepsiți? (cu mai mult decât funcția lor)

Leave a Reply