Dacă vrei, poți!

Black Friday

0
Posted in Shopping By admin

Termenul de Black Friday îşi are originea în Philadelphia, unde era  folosit, chiar înainte de 1961, pentru a descrie traficul intens care urma zilei de Thanks Giving. Mai târziu, termenul a început să capete o nouă explicaţie, fiind ziua în care retailerii făceau profit, după perioada ianuarie-noiembrie când erau pe pierdere.

Nu văd nimic rău în a îmbrăţişa unele sărbători străine, însă ar fi bine dar şi frumos să nu uităm de ale noaste. Mai mult,  Black Friday nu e o sărbătoare, e doar un obicei care a început să ia amploare.

 

Interesant e că, anul acesta, o parte din magazinele de online din România s-au gândit să ofere reduceri cu o săptămână înainte de Black Friday. Din punctul meu de vedere, aceşti retaileri au gândit strategic, românul dacă vede ceva (are sau n-are nevoie) la reducere mare va cumpăra, nu va mai aştepta până săptămâna următoare să vadă şi ofertele celorlalţi retaileri. Mai mult decât atât, având în vedere bugetele strâmtorate ale românilor, dacă ţi-ai cumpărat săptămâna aceasta un Smart TV (să zicem), n-o să mai ai bani şi săptămâna viitoare să-ţi mai iei unul, indiferent cât de mare reducere va fi.

Da, au avut mult de câştigat cei care au oferit reducerile de Black Friday anticipat.

În general Black Friday e o ocazie bună să-ţi achiziţionezi lucruri de care ai nevoie, economisind sume importante. De cele mai multe ori sumele economisite (cel puţin în cazul meu), ajung să acopere alte cumpărături, dar uite-aşa îţi cumperi două-trei chestii din bugetul pentru un singur articol. Menţionez însă, că trebuie să fiţi atenţi la ce cumpăraţi şi să monitorizaţi anterior zilei de Black Friday preţul la produsul dorit deoarece numeroase sunt cazurile de reduceri false.

Anul acesta de vinerea din-nainte de Black Friday, mi-am luat o placă de întins părul şi sunt tare mândră de achiziţia făcută întrucât am reuşit să economisesc ceva bănuţi, pe care evident i-am cheltuit ulterior pe alte chestii. Mi-am luat placă, deoarece aveam nevoie de un mai bună decât cea pe care o deţineam. E o placă Babyliss profesională – Pro 2072E Nano-Titanium Sleek Expert, pe care am găsit-o pe Koyos.ro la preţul de 178,99 ron, şi de care sunt extrem de mulţumită. Mai mult, sunt foarte mulţumită de rapiditatea cu care mi s-a procesat comanda şi de faptul că, mi s-a livrat produsul extrem de repede, vineri am plasat comanda, luni aveam placa. Mulţumesc Koyos.ro!

Voi ce v-aţi cumpărat de Black Friday?

 

Leave a Reply