Dacă vrei, poți!

O rotiță fițoasă

2
Posted in Aventură By admin

Teamă de a coborî într-o peșteră cu intrare verticală? O cât de mică senzație de claustrofobie? Nici vorbă! Era doar o rotiță din capul meu care făcea fițe, dar sâmbătă am reușit s-o împing pe drumul cel bun și am depășit ideea că s-ar putea să mă panichez la coborârea într-o peșteră verticală.

Traseul de sâmbăta aceasta, parcurs alături de CarpaticFun a tot avut vreo 23-25km și s-a desfășurat de-a lungul Cheilor Videi. Prima oprire, cu un peisaj spectaculos a fost Lacul Vida. Unicitatea acestuia o reprezintă Barajul Luncasprie, prevăzut cu un deversor tip pâlnie (da pozele sunt reale, nu-i nici un peisaj din străinătate, avem și noi locuri extrem de frumoase dar preferăm să rămânem în zona noastră de confort din fața televizorului sau din parcul de vis-a-vis).

Trekking pe Cheile Videi - Barajul Luncasprie

Cheile Videi se remarcă printr-o intensă activitate carstică, trădată de un număr mare de izvoare și izbucuri. De-o parte și de alta a acestora sunt numeroase peșteri și avene care merită explorate. Noi ne-am oprit de această dată doar la una din multiplele peșteri, prima pentru mine și primul târâș printr-un spațiu prin care nu credeam c-am să trec. Drept e că m-am decis cam greu să trec și eu prin porțiunea care presupunea târâș, dar nu-mi pare rău nici o secundă. Încă o dată mi-am dovedit mie că pot să fac ceva ce acum câteva luni nici măcar nu-mi trecea prin cap.

trekking pe cheile videi - carpaticfun - danielatuturas

Incursiunile acestea în natură sunt o modalitate de a vă testa și depăși limitele dar și o oportunitate grozavă de a vă dezvolta skill-urile sociale.

 

80% din traseul de sâmbătă s-a desfășurat prin apă, și spre surprinderea cititorilor nimeni din grupul de trekking n-a răcit. Care-i secretul? V-aș spune dar mi-e teamă că va trebui să vă omor după… bine dacă insistați mă las înduplecată.

trekking pe cheile videi - carpaticfun - danielatuturas1

Neoprenul e cel mai bun prieten al nostru!

Nu-i singurul secret. În astfel de expediții e important neoprenul, dar nu-i vital. Băieții de la CarpaticFun vă pun la dispoziție un număr limitat de costume de neopren, cizme de cauciuc și salopete care să vă ferească de apa rece dar și de noroiul cu care s-ar putea să vă intersectați prin peșteră, cum am făcut și noi. E bine totuși, ca la mașină să vă aștepte bocanci, haine curate și uscate, credeți-mă nu-ți poți dori nimic mai mult după o astfel de tură. Ah ba da! O ciorbă de burtă!

trekking pe cheile videi - urcare pe coarda

Pentru că spre sfârșit traseul era prea drept, a fost mai provocator și mai fain să urcăm pe coardă printr-o zonă extrem de abruptă. Astfel, am făcut-o și pe asta, încă o chestie nouă, faină și solicitantă bifată!

Febra musculară de duminică a fost cea mai faină senzație care a completat din plin experiența reușită de sâmbătă.

Trekking pe Cheile Videi a fost o experiență pe cât de solicitantă, pe atât de plăcută și dată fiind compania colegilor am reușit să dezbatem și o multitudine de subiecte.

2 Responses to “O rotiță fițoasă”
  1. CF

    Următoarea aventură va cuprinde mai multă tehnică. Are you up for it? 😀

    • admin

      bineînţeles

Leave a Reply