Dacă vrei, poți!

Jazz Contemporan la Filarmonica din #Oradea

0
Posted in Evenimente By admin

Saxofonistul portughez Rodrigo Amado este considerat unul dintre cei mai prolifici muzicieni ai scenei de jazz europene. Născut în 1964 la Lisabona, începe studiul saxofonului la vârsta de 17 ani la Hot Club Music School of Lisbon, unde-i are ca mentori pe Carlos Martins, Pedro Madaleno și Jorge Reis.

Rodrigo Amado Motion Trio înseamnă Rodrigo Amado (sax tenor), Miguel Mira (cello) și Gabriel Ferrandini (drums). Din 2009 și până în prezent, RAMT a produs, alături de Steve Swell, Paul Dunmall și Jeb Bishop, 3 materiale discografice.

În 2014, alături de Peter Evans (trompetist, compozitor, orchestrator și improvizator din New York) a cărui tehnică, viziune și claritate a gândirii au evidențiat că împinge limitele fizice ale instrumentului său și ne arată ce poate deveni jazzul și muzica noua, Rodrigo Amado Motion Trio a scos două albume (“The Freedom Principle” și “Live in Lisbon“) care au ajuns pe primele locuri în topurile de specialitate, fiind considerate momente cheie în progresele recente a jazz-ului contemporan și al improvizației.

Rodrigo Amado Motion Trio & Peter Evans vor urca (Marți, 31 Martie, ora 19:00) pe scena Filarmonicii de Stat din Oradea, unde vor susține un concert în premieră pentru România și probabil va fi cel mai important eveniment de jazz al anului 2015 în Oradea.

Prețul unui bilet costă 30 lei și se pot achiziționa de la Moszkva Cafe (Str. Moscovei nr. 8) vis-a-vis de clădirea Filarmonicii. Organizatorul acestui eveniment este Asociația Culturală Moszkva.

Partenerii acestui eveniment sunt: Cartier Prima, Utopium, Eldorado Deluxe, Cabinet Individual Avocat Staicu Andrea, Europrix, Ergocon, Igna Construct, Carpatic Fun, Riserva Wine Spa, Ramada Oradea, Home Fantasy, Prompt Insolv.

Parteneri media: MuzicaDeVest.ro, Radio Transilvania Oradea, Business News

Aştept cu mare nerăbdare evenimentul din 31 martie şi îl recomand cu mult drag. Dacă ştiţi că vreţi să mergeţi la concert, vă sugerez să nu lăsaţi achiziţionarea de bilete pentru ultimul moment întrucât s-ar putea să aveţi neplăcuta surpriză să nu mai găsiţi bilete, din cauza numărului limitat de locuri.

Video-ul de mai sus vă va ajuta să vă faceţi o idee despre ceea ce are să se întâmple în 31 martie 2015 la Filarmonica din Oradea şi anume Jazz de foarte bună calitate, relaxare şi deconectare.

 

Leave a Reply