Dacă vrei, poți!

Incidentul Visa

0
Posted in Articole Shopping By admin

Deja devenită tradiție, sesiunea de shopping de început de an a fost amânată anul acesta pentru cel de-al doilea week-end din ianuarie datorită unei invazii de zăpadă. Da, surprinzător, în ianuarie mai și ninge.

Prin urmare în 10 ianuarie dis de dimineață am pornit spre Forum, Debrecen cu prieteni, voie bună și mult chef de shopping. Știind c-aveau să urmeze vreo 4-5 ore de plimbat prin magazine, studiat oferta și abia apoi achiziționat produse, ne-am echipat corespunzător, haine ușoare, încălțăminte comodă și multă răbdare.

Pentru un shopping eficient trebuie respectate câteva reguli de bază:

1. se studiază oferta din magazine;

2. se alimentează cu energie (carbohidrați) organismul;

3. se achiziționează hainele și accesoriile care corespund așteptărilor;

4. se adaugă puțină cafea, ca să nu adormim pe drum spre casă.

Incidentul Visa

Zis și făcut, o dată ajunse la Forum, Debrecen am început studierea ofertei, bineînțeles că încă de la început s-au lipit de noi câteva produse mai interesante – dar nu ne-a părut rău.

După ce am finalizat de studiat oferta și știam deja ce dorim să achiziționăm, primul magazin în care ne-am oprit a fost Stradivarius. Am luat de pe raft produsele dorite și am fugit la casă. Când mai aveam doar o persoană înaintea mea am observat că se întâmplă ceva ciudat. Domnul din fața mea avea doar două produse dar stătea de vreo 5 minute bune la casă, fără să înțeleg de ce. Ulterior am descoperit că era român și dorea să plătească cu cardul, însă spre surprinderea lui nu se putea.

Având în vedere că domnișoara de la casă nu vorbea engleză, a chemat o colegă să o ajute. Colega ne-a explicat că au o problemă și nu le funcționează terminalele POS pentru cardurile Visa. Mai exact tranzacțiile care încercau să se facă de pe orice card Visa erau refuzate de către terminalele POS. Ne-a comunicat să ne întoarcem în 30 de minute, în speranța că vor putea rezolva problema.

După o cafea scurtă dar bună, ne-am întors în Stradivarius pentru a verifica dacă s-a soluționat problema și putem achiziționa produsele dorite. Spre surprinderea mea, domnișoara de la casă (cea care nu vorbea engleză) nu s-a mai străduit să o cheme pe colega ei sau să îmi explice ceva, m-a ignorat câteva minute, apoi am reușit să-i atrag atenția și le-a comunicat unor clienți în ungurește că nu s-a rezolvat, iar aceștia, amabili mi-au tradus.

Dezamăgită că n-am reușit să achiziționez produsele dorite din Stradivarius ne-am îndreptat spre Zara, unde încercasem câteva cămăși, în lipsă de altceva am zis să iau toate cămășile. Le găsesc în magazin și fug la casă. Surpriză! Vânzătoarea când vede cardul îmi spune direct că nu pot plăti cu Visa, pentru că la nivel de țară nu funcționează sistemul.

Pentru că atunci când vrei ceva, încerci să-l obții cu orice preț, am început să căutăm un ATM sau o bancă în Forum, Debrecen. Ne-am învârtit vreo 2 etaje și n-am zărit bancă sau ATM, în schimb am zărit un magazin din care mai vroiam ceva. Am intrat, am întrebat la casă dacă putem plăti cu Visa, ni s-a spus că da. Surprinse am luat produsul, ne-am întors la casă și am plătit.

Revoltată, m-am întors în Zara pentru explicații suplimentare. Având în vedere că am plătit cu Visa într-un magazin la 10 minute după ce mi s-a comunicat că terminalele POS la nivel de Ungaria nu funcționează pentru Visa, consideram că mi se datorează niște explicații suplimentare.

Domnișoara a fost suficient de amabilă încât se îmi explice, în engleză că terminalele POS folosite de Stradivarius, Bershka și Zara la nivel de Ungaria nu funcționează pentru cardurile Visa. Ne-a indicat unde găsim un ATM în Forum, Debrecen și anume la etajul unde este amplasat magazinul Spar, pe holul din dreapta, care duce spre lift.

Am găsit ATM-ul, am achiziționat produsele dorite și am pornit spre casă. Cam acestea au fost peripețiile de la sesiunea de shopping din ianuarie 2015 de la Forum – Debrece.

Despre oferta de reduceri a magazinelor din Forum – Debrecen, am ca în fiecare an cuvinte de laudă. Am găsit produse mai ieftine decât la noi și o ofertă mai variată. Mai mult, cursul leu – forint a fost unul foarte bun.

 

Leave a Reply