Dacă vrei, poți!

Determinare

0
Posted in Aventură By admin

După o noapte agitată alături de prieteni (cărora ţin să le mulţumesc pentru prezenţă şi good mood), bei o cafea bună şi porneşti rapid spre munte ca să te destinzi înainte de încă o săptămână în care te transformi în roboţel.

E bine să începi cei 27 de anişori cu un personal achievement – pot să mă laud c-am făcut “mâna curentă” – şi să sperăm că tot anul o voi ţine aşa, defapt sunt convinsă c-o să fie un an propice dezvoltării personale, tot ce-mi trebuie e încă puţină determinare, dar parcă aud determinarea cum tropăie aşa că acest aspect n-ar trebui să constituie o problemă..

Determinare“Mâna curentă” e o părticică a antrenamentelor TSA (tehnica speologiei alpine), una nu tocmai uşoară, cel puţin pentru mine, alţii s-au descurcat mai bine şi mai rapid. Eh, prietenii spun că prima dată-i mai greu, vă voi relata eu dacă-i aşa într-o altă postare. Oricum după un astfel de efort m-am relaxat în hamac, pe fundal de apă curgătoare şi păsărele ciripitoare.

Ce-i cert e că, a fost a doua experienţă TSA, cu o săptămână în urmă am urcat puţin pe coardă, doar aşa, de probă şi a fost chiar fain, fapt care m-a determinat să încerc şi “mâna curentă”. Cu toate că antrenamentele TSA de la grota Osoi sunt cel puţin teoretic o pregătire pentru a putea accede în peşteri şi zone unde altfel n-ai cum, nu pot să nu mă-ntreb cum e să parcurgi astfel de locaţii  pe tehnică de coardă şi nu numai, având în vedere că sunt trasee de 8-12 ore.

Satisfacţia avută la finalizarea “mâinii curente” a fost pe deplin savurată şi self respectul a crescut, cu siguranţă după o tură prin peşteră/natură cu tehnică de coardă self respectul o sa fie undeva în nori (aşa că să nu vă miraţi dacă n-o să am semnal).

O evadare de genul acesta prin natură, vă umple de energie garantat pentru săptămâna care stă să vină, aşa că, dacă aveţi fie şi jumătate de zi liberă în week-end, fugiţi rapid la munte.

Leave a Reply