Dacă vrei, poți!

Cumpăr Apartament în Oradea

2
Posted in Articole By admin

De fapt, am cumpărat deja apartamentul, însă abia acum m-am decis să vă împărtășesc și vouă experiența de căutare și achiziționare a unui imobil în Oradea.

Exact nu mai rețin punctual care au fost motivele care m-au determinat să vreau să-mi cumpăr un apartament, dat fiind c-au trecut aproape 4 ani de la decizie și de la achiziție.

Cert e însă faptul că-i o adevărată aventură să găsești apartamentul perfect în Oradea (în special când ai pretenții), atât din punct de vedere al designului interior, a partajării spațiului, a zonei și nu în ultimul rând al bugetului.

 Câteva aspecte erau extrem de clare cu privire la ceea ce doream:

 • locația apartamentului trebuia să fie în Cartierul Rogerius sau Decebal
 • preferam un apartament deja amenajat (nu-i tocmai ușor să găsești un apartament amenajat de alții, care să corespundă gusturilor tale)
 • căutam un apartament cu două sau trei camere și cu o suprafață utilă de minim 50m2.
cafea aromată acasă

cafea aromată acasă

Am început prospectarea pieței imbiliare din Oradea cu ofertele online, pentru că pe lângă informațiile mai diversificate, oferă și posibilitatea de a vizualiza poze cu imobilele scoase la vânzare și totodată te ajută să nu pierzi timpul inutil, mergând să vezi apartamente care nu s-ar încadra nici în lista de ”maybe”.

Țin să vă spun c-a durat ceva căutarea. Am văzut destule apartamente, în blocuri vechi și noi, amenajate și neamenajate, dar doar două ”m-au dat pe spate” (cel pe care îl dețin și un apartament cu 3 camere de la Ared).

Acum aproape 4 ani, când eu îmi căutam apartament, lângă Lidl-ul din Ioșia ”răsărea” un bloc cu accente roșii, construit de Ared. Zona-i tare faină, aproape de centru și ideal e faptul că ai la coborârea din bloc un supermarket bine aprovizionat. Și, pentru că mi-au atras atenția, am zis să merg să prospectez oferta lor.

Musai să vă spun că m-au cucerit pe loc! Asta în special pentru că în zona de living aveau geamuri de sus până jos, (așa cum încă îmi doresc) geamuri lângă care e suficient să așezi un morman de perne și ai canapeaua perfectă, cu un view superb direct spre cerul plin de stele. Și da, la fel ca voi m-am gândit și eu la momentul respectiv (fie și pentru o clipă), la faptul că geamuri atât de mari înseamnă pierderi de căldură, și am și verbalizat această îngrijorare. Mi s-a spus însă că sticla e triplu stratificată și că pierderile de căldură sunt minime.

Partajarea apartamentului cu 3 camere pe care l-am văzut era gândită încât să ofere funcționalitate deplină spațiului. La momentul respectiv apartamentele se vindeau fără finisaje și fără uși interioare, ceea ce e logic dat fiind faptul că parchetul ales și ușile trebuie să fie în concordanță din punct de vedere cromatic. Încă un aspect pe care l-am considerat important a fost dotarea apartamentelor cu centrală individuală pe gaz, ceea ce poate duce la reducerea costurilor de întreținere.

apartament în Oradea

apartament în Oradea

La momentul respectiv, și tind să cred că și acum, sunt cele mai faine apartamente noi, construite în Oradea. Dacă ar fi să-mi mai iau un apartament în viitor, sigur l-aș lua de la Ared.

Oricât de entuziasmați ați fi de un apartament, cel mai important lucru atunci când vreți să-l cumpărați e să știți că persoana cu care negociați și ulterior semnați un contract sau antecontract e proprietarul imobilului.

Pentru a avea această certitudine, cereți un număr de CF și un număr Topo proprietarului. Mergeți la notarul pe care-l cunoașteți sau chiar la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară și solicitați un extras CF de informare.

Vă costă doar 20 ron și vă scapă de multe probleme pe care le-ați putea întâmpina ulterior, dacă ați da avans sau ați contracta cu o persoană care nu e proprietarul imobilului.

Dacă achiziționați imobilul prin credit ipotecar sau Prima Casă, nu e nevoie să vă mai faceți griji cu privire la aceste aspecte întrucât banca efectuează toate verificările necesare.

Deși în online oferta de apartamente e mai variată, eu vă mărturisesc faptul că l-am găsit pe-al meu în ziar, chiar în momentul în care eram gata să sistez căutarea și să renunț. Fără vreo poză și fără prea multe detalii. Am venit, l-am văzut și 90% m-am decis pe loc. Surprinzător, l-am găsit perfect finisat, numai bun de locuit.

2 Responses to “Cumpăr Apartament în Oradea”
 1. milena

  din descrierea ta am ramas cu convingerea ca ai cautat bine, dar ai avut si putin noroc! apartamentul pe care l-am achizitionat eu era neamenajat, nefinisat – partea buna a fost ca asa am reusit sa realizez un design potrivit convingerilor mele. poate facem o seara de cooking la mine cand ai chef, dupa o oprire la sala de fitness. 😉 🙂

  • admin

   ştiam că realizarea unui design conform cerinţelor va presupune timp, atenţie şi găsirea unei echipe de muncitori serioşi (ceea ce nu-i tocma uşor de găsit în ziua de azi). Tu se pare c-ai avut noroc în domeniul ăsta.
   Am putea bea un pahar de vin bun în cinstea norocului pe care l-am avut amândouă 😉 după sală, evident.

Leave a Reply