Dacă vrei, poți!

Concediul la Români

0
Posted in Articole By admin

Că-i vară, că-i iarnă, o dată la câteva luni simți nevoia și teoretic ar trebui să-ți și permiți să pleci într-un binemeritat, relaxant și mult așteptat concediu.

În funcție de domeniul în care îți desfășori activitatea, iei măsurile necesare și oportune ca ai tăi clienți să nu rămână fără asistență, unghii, documente redactate. În primul rând îi informezi din timp cu privire la perioada în care vei lipsi (printr-un email/telefon/mesaj) și încerci să-ți organizezi munca în așa fel încât să nu ți se simtă lipsa și toate task-urile să fie duse la îndeplinire înainte de plecare.

Cu toate eforturile de a comunica tuturor clienților programul tău de concediu s-ar putea să uiți de unul, doi sau chiar trei. Teoretic asta n-ar fi o problemă majoră întrucât având în vedere că imediat ce-ai ajuns la destinație ai tendința de a posta poze din concediu pe rețelele de socializare, aceștia cu siguranță vor vedea pozele și își vor da seama că ești în concediu, sau așa presupui tu!

Dar ce te faci când ai trimis toate e-mailurile/mesajele, ai dat toate telefoanele la care te puteai gândi și totuși, nici n-ai ajuns bine în concediu și telefonul sună continuu?

E fascinant cum clientul român nu știe să respecte termenul de concediu, nu înțelege că perioada aceea e tot ce ai nevoie pentru a putea face față următoarele câteva luni stresului de zi cu zi, și problemelor fiecărui client în parte. Pe lângă că plătesc puțin și prost, clienții români au pretenția să răspunzi la telefon și e-mail chiar dacă ești în concediu, chiar dacă i-ai informat cu privire la acest aspect și le-ai comunicat că vei fi plecat din țară. Trimit 3 e-mailuri și dacă cumva nu răspunzi, te sună ca să fie siguri că le-ai primit. E fascinată lipsa de respect a unora!

Dacă n-ai o problemă de viață și de moarte pe care nu știi cum s-o gestionezi, NIMIC nu justifică deranjarea unui colaborator când acesta este în concediu.

Leave a Reply