Dacă vrei, poți!

Aventură la Vârciorog

0
Posted in Articole Aventură By admin

Cine se gândea vreodată c-o să mă vadă în bocanci și o costumație improvizată de mers pe munte, în orice altă perioadă decât iarna când este zăpadă? Vă spun eu! Nimeni, cel puțin nimeni din cei care mă cunosc. Mai mult, cine se gândea c-o să mă trezesc eu la 7 ca să merg pe munte?! Toate-s întrebări retorice, prietenii știu răspunsurile.

Dar uite-așa frumos m-a apucat pe mine nebunia și am zis să mă alătur grupului cu care Lilișor merge de ceva timp prin pădure, la ”peștereală”, cules de ghiocei și admirat natura în toată splendoarea ei.

Zis și făcut, sâmbătă dimineața m-am trezit la 7,15 și m-am pregătit de plecare. Pe la 10 am reușit să ieșim din oraș și să purcedem pe drumul ce duce spre comuna Vârciorog. O dată ajunși în Vârciorog, am băut o cafea *cu multă dragoste* ș-am pornit mai departe spre aventura ce ne aștepta.

Ajunși lângă pădure am părăsit mașinile ș-am pornit pe jos prin pădure. La-nceput drumul era lin, apoi tot mai abrupt și tot urcam, și tot urcam, și mă tot gândeam ”dacă mă lasă ăștia aici, sigur nu mă găsește STS-ul și nici ISU”, noroc că nu m-au lăsat acolo și c-am făcut față ritmului de urcat și drumului nu tocmai lin, că doar urcam pe munte nu ne plimbam pe pietonală.

Aventură la VârciorogO dată ajunși la prima locație, o peșteră în care se zice că acum mulți ani se poate să se fi ascuns bandiți care furau animalele oamenilor, pentru ca mai apoi să se hrăneacă cu ele. Datorită rămășițelor găsite în peșteră, Radu ne povestea că este la fel de posibil ca aceasta să fi fost folosită pe post de adăpost de către lupi, în special datorită faptului că s-au găsit doar părți din scheletele animalelor și nu animale întregi, cum ar fi fost logic să se găsească dacă acestea ar fi fost consumate de către oameni.

Ce-a de-a doua locație a constituit-o un aven virgin, în care s-au aventurat doi din membrii echipei, speologi.

Între timp cei care n-am avut suficient curaj să ne vârâm în peșteră am pornit la colindat pădurea și căutat de ghiocei, care bineînțeles că s-au ascuns de noi, că n-am reușit să zărim nici măcar unul. Totuși am văzut peisaje frumoase, și în sfârșit am văzut pe viu ceea ce ne-nvață la geografie, cum se îmbină pădurea de foioase cu cea de conifere. Superb!

Aventură la Vârciorog1

Peisaje minunate, deși erau și zone parțial defrișate, era o liniște deplină, n-aveai semnal și singura grijă era să nu cădem și să nu ne pierdem. Ce-ți poți dori mai mult?

Pentru ca aventura să fie completă, la plecare era deja noapte și am coborât printr-o zonă abruptă. Băieții de la Carpatic Fun au avut grijă să nu pățim nimic și atunci când am ajuns la zona care era defapt abrupt ca un perete ne-au explicat cu atenție fiecăruia unde să punem piciorul și de ce să ne ținem. După peretele respectiv era un râu de trecut și abia apoi ajungeai la drumul care ducea la mașinile noastre. Râul l-am trecut în spatele unuia dintre băieți spre fericirea mea, întrucât atunci când am văzut apa deja mă și vedeam toată udă și răcită.

A fost o experiență foarte faină pe care abia aștept s-o repet și să vă mai povestesc câte ceva din wild life. E minunat să te deconectezi de muncă, de griji și alte responsabilități fie și măcar pentru vreo 12 ore, căci cam atât a durat toată aventura.

Mulțumesc Lilișor pentru invitație și mulțumesc Carpatic Fun că ne-ați adus cu bine acasă!

 

Leave a Reply