Dacă vrei, poți!

A Te Porta sau a Nu te Porta?

2
Posted in Articole By admin

De vreo două săptămâni încoace am o întrebare la care încă n-am reușit să găsesc răspuns:

”A te porta sau a nu te porta?!”

Parcă ar fi o întrebare existențială, atât e de greu să găsesc răspunsul potrivit.

Să-ncepem totuși cu începutul, mai exact cu faptul că sunt client Orange de minim 10 ani.

Însă în ultima perioadă, date fiind atât ofertele tentante ale altor rețele dar și faptul că alții beneficiază de oferte mai bune chiar și de la Orange am devenit interesată de portare.

Menționez că până în data de 5 februarie 2016 am un contract cu cei de la Orange, dată fiind achiziționarea unui telefon. Cunoscând acest aspect dar și condițiile lor de reziliere a contractelor – mai exact necesitatea unei notificări înainte cu 21 / 30 de zile de expirarea contractului, în vederea rezilierii – ca un client model (cred că mi-au murit lăudătorii), am considerat că e oportun să cunosc îndeaproape condițiile pe care trebuie să le întrunesc pentru portare, pentru a evita surprize neplăcute.

Da, nu vreau să renunț la număr, vreau doar să mă portez pentru lipsa de respect și pentru ofertele pe care cei de la Orange le au momentan.

După aproximativ două ore de așteptat în Orange Shop Oradea – între Crăciun și Revelion, zici că era sfârșitul lumii și toată lumea vroia un telefon – , am avut plăcerea să aflu următoarele:

 • chiar dacă ești în perioada contractuală și te afli într-a 24-a lună sau a 12-a (în funcție de perioada pe care a fost prelungit / încheiat contractul) poți să te portezi chiar în ultima lună, urmând a ți se emite factură pentru cele doar câteva zile rămase, sau pentru costurile suplimentare efectuate, nu pentru întreaga lună. Totul are sens, întrucât factura de telefonie practic o plătești lună de lună în avans.
 • ai nevoie doar de ultima factură achitată la operatorul de telefonie de la care dorești să te portezi. Cu aceasta mergi la noul operator de telefonie.
 • nu este necesară transmiterea unei notificări operatorului de telefonie de la care te portezi.
 • în eventualitatea în care ești încă în perioadă contractuală, e bine să știi că ți se va emite o factură pentru toate lunile rămase din contract.
 • portarea unui număr de telefon se poate face doar de pe numele unei persoane fizice pe numele aceleiași persoane fizice.
 • la Orange, o dată expirată perioada contractuală, contractul se prelungește în fiecare lună cu doar 30 de zile.

Din punct de vedere juridic pentru mine totul e extrem de clar acum. Nelămurirea mea e cu privire la ce aș putea să aleg de pe piață în materie de telefonie.

Menționez că zilele trecute am solicitat o ofertă mai bună de la Orange și azi am fost sunată. Sunt complet revoltată de atitudinea doamnei / domnișoarei care m-a contactat. Nu numai că era evident faptul că n-o interesa câtuși de puțin că pierde un client, dar mi-a oferit ceea ce nu i-am cerut.

La întrebarea dânsei :

”ce aveți nevoie?”

eu i-am răspuns:

”faceți-mi o ofertă în funcție de câte minute / câți mb de internet și mesaje consum.”

ea:

”consumați cam 2,5gb de internet. vă ofer minute, mesaje și 6gb de internet.”

reacția mea:

”de ce îmi oferiți atât de mult când eu am un consum mediu de 2,5 gb.”

răspunsul ei:

”păi știți eu văd doar consumul mediu pe ultimele 3 luni.”

Serios?!

Eu înțeleg că poate unii clienți acceptă astfel de oferte, dar totuși nu am creierul cât o alună și nu-ți bați joc de mine cu astfel de oferte și cu o astfel de atitudine.

Să vă mai povestesc cum încerca ea să mă convingă că în 2015 n-a picat rețeaua Orange în #Oradea o oră ?! Vă povestesc altă dată. Lipsă de respect față de cei care îți plătesc salariul, cam așa se numește ceea ce a făcut această doamnă / domnișoară.

Recunosc faptul că ofertele tentante de la Digi mi-au cam făcut cu ochiul, însă necunoscând calitatea serviciilor de telefonie mobilă oferite de aceștia am anumite rețineri.

Cel mai ciudat e că, unii spun că atât internetul de la Digi (pentru mobil) cât și semnalul sunt perfecte, alții sunt nemulțumiți.

Dacă m-ați putea ajuta cu niște păreri / review-uri la serviciile de telefonie mobilă și internet de la Digi v-aș fi recunoscătoare. Aștept și alte sugestii sau precizări cu privire la alte companii de telefonie mobilă.

2 Responses to “A Te Porta sau a Nu te Porta?”
 1. Petre

  Sărut mana,

  Și eu sunt client Orange de foarte mult timp.
  Și eu am probleme uneori cu indolenta celor plătiți (si) de mine și cu care parca nu vorbesc aceeași limba cand sun eu.
  Însă, la sfatul unui bun prieten din sistem, nu mai stau la palavre cu cei mici, cer direct o oferta pentru ca vreau, chipurile, sa portez, plecând de la ei. Da, ma suna în circa 5 zile cineva de la dept fidelizare și îmi da o oferta inițial de nebăgat în seama… dar negociem. Si asta la fiecare aniversare a contractului. Și ajungem la un rezultat ok. Adică eu sunt mulțumit de ce oferte am pana acum, comparând inclusiv cu RDS.
  Într-adevăr, am un abonament și de la RDS. .. dar nu as merge exclusiv pe ei… încă sunt în dezvoltare. Desigur ca dacă nu foarte mult călătoriți atunci e ok semnalul. Dar eu merg în toată tara și stau în alte județe destul de slab la calitate semnal.
  Eurasia face un pic de scandal, și as aștepta oferta buna.
  Pentru orice detalii suplimentare, putem vorbi la telefon.

  Cu respect, Petre Rotar

  • admin

   Mulţumesc mult pentru feedback. Voi urma îndeaproape sfaturile. Să vedem cât pot negocia cu ei.

Leave a Reply