Dacă vrei, poți!

12 Ani de Sclavie – Review

2
Posted in Movies By admin

Durere, suferință, disperare, dorință arzătoare de supraviețuire, în câteva cuvinte, stările prin care trece Solomon/Platt, personajul principal din filmul 12 Ani de Sclavie.

Filmul e o dramă care deschide în mintea celui ce-l vizionează o multitudine de întrebări cu privire la existența noastră, la modul în care ne trăim viața de zi cu zi, și dacă ne bucurăm suficient de mult de tot ceea ce avem (nu voi detalia plot-ul pentru a vă lăsa să aflați singuri). E un film care te face să verși măcar o lacrimă, indiferent cât de insensibil ai fi.

„Nu vreau să supraviețuiesc, vreau să trăiesc!” afirmă Solomon la un moment dat. Oare noi supraviețuim sau trăim în adevăratul sens al cuvântului? Ne bucurăm de tot ceea ce avem și reușim să realizăm sau viața trece pe lângă noi fără să ne dăm seama?

Lupta pentru supraviețuire e acerbă, nimic nu mai contează și pentru a supraviețui se fac sacrificii de orice natură. Azi nu ne putem închipui ce-nseamnă ura față de semenii noștrii care nu au aceeași culoare a tenului cu a noastră, însă acum mai puțin de o sută de ani, albii credeau că negrii sunt făcuți doar să muncească (că doar așa spunea și Bibilia) și că atâta timp cât au plătit pentru ei, aceștia sunt proprietatea lor. E revoltător, sunt o mulțime de scene revoltătoare în film, față de concepții și gândiri care sunt inacceptabile, și care îi transformă pe stăpâni în animale în adevăratul sens al cuvântului.

Nu vă spun mai multe, vă sugerez doar să vizionați filmul și aștept feedback.

Vizionare plăcută!

2 Responses to “12 Ani de Sclavie – Review”
  1. Renata

    Sa stii ca asteptam un review la filmul asta! Am vazut ca e vizionat des pe fb :-)))!

    • admin

      Îl recomand cu toată căldura. Aștept feedback.

Leave a Reply